Menu

Signalen van Engelen

Het woord engel komt uit het Latijn: angelus. Het betekent boodschapper. God zendt Zijn engelen uit om de mensen bij te staan. Een engel is een spiritueel wezen, dat  ons begeleidt vanuit een dimensie, die niet rechtstreeks is waar te nemen door onze zintuigen. Wanneer engelen ons door het leven helpen, doen ze dat soms op manieren die voor ons misschien niet meteen herkenbaar zijn. Ze leveren vaak antwoorden, hints, berichten en waarschuwingen door middel van signalen of anomalieën, die ons laten weten dat ze bij ons zijn.

Begeleiding
Engelen zijn onze bewakers en gidsen. Het zijn goddelijke spirituele wezens van liefde en licht, die werken met de mensheid om ons te helpen in dit leven. Zij opereren binnen de kaders die God aan hen bevolen heeft en voeren geen opdrachten uit zichzelf uit. Je kunt engelen om hulp en steun vragen en ze hiervoor bedanken, maar mag ze niet aanbidden.
Zij zijn uniek voor iedere persoon; we hebben elk een eigen team. Voor sommige mensen kan dit één engel zijn, voor anderen kunnen het meerdere engelen zijn. Engelen leveren boodschappen van wijsheid, troost, inspiratie en ondersteuning aan ieder van ons op verschillende momenten in ons leven. Zij communiceren met ons door signalen te sturen om ons de weg te wijzen, te begeleiden, te troosten en aan te moedigen. Deze signalen kunnen op het moment al dan niet voor ons herkenbaar zijn.
Engelachtige berichten komen precies op het juiste moment naar ons toe. De sleutel tot het ontvangen van engelenbegeleiding is het opmerken van signalen die naar ons worden gestuurd, zodat we de betekenis van elk teken voor onszelf kunnen interpreteren en de aanwijzingen in ons leven kunnen toepassen.
Signalen zijn repetitief, ongewoon, persoonlijk zinvol en getimed om samen te vallen met je gebeden of vragen die je hebt gesteld aan het Goddelijke. Er zijn twee stappen om tekens van bovenaf te ervaren: geloof erin en merk ze op.
Verbazingwekkende transformaties van het leven vinden plaats wanneer we leren de boodschappen te zien en te gebruiken die de engelen ons geven in het dagelijks leven, in alle situaties, groot of klein.

Beschermengel en aartsengel
Het verschil tussen een beschermengel en een aartsengel ligt voornamelijk in hun rol, functie en status binnen de hiërarchie van engelen.

 1. Beschermengel:
  • Een beschermengel wordt vaak gezien als een persoonlijke engel die is toegewezen aan een individu om hen te beschermen, te begeleiden en bij te staan gedurende hun leven.
  • Beschermengelen worden vaak gezien als engelen die dicht bij de mensen staan, individuele aandacht schenken aan elk individu en helpen bij persoonlijke groei, bescherming tegen gevaren en spirituele begeleiding.
  • Beschermengelen worden vaak geassocieerd met persoonlijke ervaringen, intuïtie en het gevoel van verbondenheid.
 2. Aartsengel:
  • Aartsengelen zijn engelen van hogere rang in de hiërarchie van engelen. Ze worden beschouwd als machtige en belangrijke figuren in verschillende religieuze tradities.
  • In tegenstelling tot beschermengelen, die zich richten op individuele personen, hebben aartsengelen vaak een bredere rol in het beheer van kosmische en spirituele zaken, zoals bescherming van naties, het overbrengen van boodschappen van God, genezing en het begeleiden van grote gebeurtenissen in de geschiedenis.
  • Aartsengelen worden vaak geassocieerd met specifieke taken, deugden of domeinen, zoals bescherming (Michaël), boodschappen (Gabriël), genezing (Rafaël), enzovoort.

Kortom, terwijl beschermengelen zich richten op individuele mensen en hun persoonlijke behoeften, hebben aartsengelen een bredere en meer universele rol in het goddelijke plan en de spirituele hiërarchie.

Beschermengelen
Beschermengelen zijn de hemelse boodschappers van God. Ze worden gestuurd om mensen te begeleiden tijdens hun leven of om hen te beschermen tegen ziekten en ongelukken.
Engelen bestaan op een andere frequentie dan wij mensen. Ze zijn op aarde om mensen te helpen om hun ware roeping en pad voor het leven te vinden. Engelen ondersteunen en houden van degenen voor wie ze zorgen met hun onzichtbare energie en met kleine tekens om mensen op het juiste pad te brengen. Deze tekens zijn vaak klein en onbeduidend, maar bezorgen degenen die ze ervaren vaak grote vreugde.

Aartsengelen
In de christelijke traditie zijn de aartsengelen een specifieke rangorde van engelen. Hoewel verschillende religieuze teksten en tradities variëren in het aantal en de namen van de aartsengelen, worden er meestal vier of zeven genoemd.  De meest bekende aartsengelen in de westerse traditie zijn:

 1. Aartsengel Michaël: Vaak afgebeeld als een krijger die de duivel verslaat, wordt Michaël gezien als de leider van de hemelse legers en wordt hij geassocieerd met bescherming en kracht.
 2. Aartsengel Gabriël: staat bekend als de boodschapper van God en wordt geassocieerd met aankondigingen en openbaringen. In de christelijke traditie bracht Gabriel bijvoorbeeld de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria.
 3. Aartsengel Rafaël: wordt geassocieerd met genezing en wordt vaak gezien als de engel die mensen begeleidt op hun reizen, zowel fysiek als spiritueel.
 4. Aartsengel Uriël: wordt vaak geassocieerd met wijsheid en inzicht. Hij wordt gezien als de engel die kennis en verlichting brengt.
 5. Aartsengel Raguël: wordt genoemd in sommige niet-canonieke religieuze teksten en wordt geassocieerd met rechtvaardigheid, gerechtigheid en wraak.
 6. Aartsengel Remiël: wordt ook genoemd in sommige apocriefe teksten en wordt geassocieerd met visioenen en goddelijke openbaring.
 7. Aartsengel Sariël: wordt soms genoemd in niet-canonieke teksten en wordt geassocieerd met het observeren en straffen van zondaars.

Het is belangrijk op te merken dat de aartsengelen niet alleen voorkomen in het christendom, maar ook in andere religieuze tradities zoals het jodendom en de islam, hoewel de namen en attributen kunnen verschillen.

Onvoorwaardelijke liefde
Je engelen kennen de echte ‘jij’; als een ziel en als een mens. Door deze unieke connectie, samen met de energie van hun onvoorwaardelijke liefde, begrijpen je engelen jou op een zeer diepe en zinvolle manier. Ze weten wat je echt wilt, wat echt het beste is voor jou en hoe ze je kunnen helpen om het te bereiken. Je engelen begeleiden je en geven inspiratie en ideeën om je te helpen dromen waar te maken. Als je het vraagt, zullen ze jou op wonderlijke manieren helpen, je in contact brengen van mensen die je kunnen helpen, plus nog veel meer.
Er zijn veel manieren, waarop de engelen signalen kunnen geven en vele van hen zijn volledig uniek voor de individuele persoon en wat er op dat moment nodig is. Wanneer de engelen je aandacht willen trekken, je willen waarschuwen of je willen herinneren aan iets belangrijks, zijn er enkele veelvoorkomende manieren waarop ze onze aandacht trekken.

Signalen van engelen kunnen zich op de volgende manieren manifesteren:

Wolken
Wolken zijn hemelse lichamen van vocht, zwevend boven ons. Engelen houden ervan deze natuurlijke wonderen te gebruiken om ons vormen te laten zien, die spectaculair zijn om naar te kijken en vele vormen kunnen aannemen. Wolken zijn één van de meest voorkomende manieren waarop we ‘I love you’-berichten van de hemel ontvangen. De wolken van de engelen zijn fysieke tekenen dat ze dag en nacht bij ons zijn.

Veren
Veren zijn misschien de ultieme engelachtige tekens. Hoewel veren in alle verschillende groten en kleuren bestaan, zijn het verbazingwekkende tekens, omdat ze rechtstreeks verband houden met het gebed of de vraag die je in gedachten had. Zelden zul je er een bij de engelen vinden zonder te weten wat het betekent. Je zult het tegenkomen terwijl je ergens over nadenkt, of je zult onmiddellijk de associatie voelen bij het vinden ervan. De engelen zullen je veren en andere tekens brengen op een manier die is toegesneden op je eigen geloofsniveau.
De witte veer is het teken dat het meest geassocieerd wordt met engelachtige begeleiding. Hoewel veren in alle kleuren en maten bestaan, worden witte veren vooral gezien als signalen van engelen. De veren die op je pad verschijnen of die verschijnen op een ongewone plaats die je niet zou verwachten, zijn waarschijnlijk een teken. Witte veren die je tijdens het lopen op de grond aantreft, kunnen een teken zijn dat je letterlijk en / of symbolisch op de goede weg bent. Witte veren zijn symbolen van aanmoediging en geruststelling.
Veren kunnen een herinnering zijn om door te gaan en niet op te geven. Een witte veer kan ook worden geïnterpreteerd als een geruststellende herinnering dat je engelen over je waken en dat je goddelijk beschermd wordt. In sommige culturen worden witte veren beschouwd als tekenen van hoop, geloof en een sterke verbinding tussen het fysieke en spirituele rijk.
Vaak wordt een veer gevonden, onmiddellijk na een gebed of een verzoek om hulp van de engelen. In deze gevallen kunt je meteen een gevoel hebben van wat de unieke betekenis van dit teken voor je is.

Muziek
De engelen sturen hun boodschappen ook vaak door het geluid en de kracht van muziek. Het lijkt erop dat bijna overal waar we komen, stilte wordt vervangen door muziek in één of andere vorm. Let op, terugkerende nummers (of een reeks nummers die een thema delen) zijn bijna altijd een teken van boven.
Naast het aanbieden van een verbinding met de hemel, levert muziek ook zeer directe boodschappen en signalen. Bijvoorbeeld, de titel of tekst van een nummer dat je herhaaldelijk hoort, biedt een kans om specifieke begeleiding van je engelen te ontvangen.

Munten en valuta
Munten of valuta in het algemeen worden vaak door de engelen gebruikt om ons berichten te tonen of ons leiding te geven. Het vinden van een munt op je pad kan een boodschap zijn van geruststelling van je engelen dat je geliefd en gewaardeerd bent. Alle aspecten van het type munt hebben een specifieke relevantie voor je en je weg te gaan, inclusief de tijd en plaats waar je de munt vindt, de boodschap die erop staat en het materiaal waarvan het is gemaakt.
De volgende keer dat je een muntstuk op de grond vindt, weet dan dat het opzettelijk op je pad is geplaatst. Het geschenk van een munt helpt ons gesteund te voelen, zowel financieel, emotioneel, spiritueel als fysiek.
Meestal worden kleine munten beschouwd als engelachtige tekens. Munten kunnen ook de boodschap overbrengen dat je niet alleen bent en je zorgen aan God zijn overgebracht. Je engelen proberen je gerust te stellen, dat je financieel, fysiek, emotioneel en spiritueel wordt ondersteund. Als je een ongewone munt op je pad vindt, noteer dan eventuele unieke markeringen of berichten erop, de benaming en het metaal waaruit het is gevormd om een specifiek bericht voor je te vertalen.

Regenbogen
Sinds de tijd van de ark van Noach zijn regenbogen symbolisch geweest voor Gods belofte van liefde, zorg, steun en bescherming. Wanneer je de engelen om een teken vraagt en je ziet een regenboog, dan geeft dit aan dat je hele situatie door hen wordt verzorgd. Albino regenbogen, dubbele regenbogen en maanbogen (regenbogen die ’s nachts verschijnen onder het maanlicht) zijn allemaal zo ongewoon dat ze geen enkele twijfel laten bestaan over hun betekenis. Regenbogen zijn niet alleen tekens, maar ook giften van aanmoediging en begeleiding van de andere kant.
Regenbogen zijn geïnterpreteerd als een teken van liefde, ondersteuning en bescherming sinds bijbelse tijden. Een regenboog is een teken dat, wat het ook is, betrekking heeft op jou, het wordt opgevangen en uitgewerkt. Regenbogen kunnen ook een teken van hoop en aanmoediging zijn, dat elke uitdaging, waarmee je wordt geconfronteerd, de storm zal doorstaan en aan de andere kant zal schijnen. Het is een engelachtige boodschap om daar te blijven hangen, om geloof te hebben en door te gaan.
Regenbogen kunnen ook een boodschap van je engelen zijn om in jezelf te geloven, dat je sterker en krachtiger bent dan je denkt te zijn.

Stemmen
Wanneer er een naderend noodgeval is of een overdaad aan persoonlijke stress, is de enige manier waarop de engelen ervoor kunnen zorgen dat je ze hoort, directe verbale communicatie. En als de engelen praten, is er geen twijfel over hun boodschap en betekenis en moet je zeker luisteren. Het horen van je naam, genoemd door een stem zonder lichaam, is eigenlijk een veel voorkomende ervaring. Dit gebeurt de meeste mensen, terwijl ze uit de slaap komen, want dan staan we het meest open voor het horen van de engelen. De stem van God en de engelen is die van liefde en wijsheid. Als ze iets zeggen, is het luid, duidelijk en onmiskenbaar.

Getallen
Getallen zijn vaak de meest interessante – en soms raadselachtigste – tekens om te ontvangen van de engelen. Sequenties verschijnen in terugkerende patronen en als je niet weet waarnaar je kijkt, kan het aanvoelen alsof iemand of iets je wilt verwarren. Tekenen via getallen komen van overal. Als je herhalende getallen in je leven ziet, vraag je engelen dan wat ze betekenen. Getallen kunnen ons ook de moed geven die we nodig hebben om vooruit te komen en te groeien in ons leven.
Getallen die herhaaldelijk worden weergegeven gedurende een bepaalde periode, of het nu gaat om een enkel getal of een nummerreeks, brengen vaak een belangrijke engelachtige boodschap over. Als je een bepaald nummer of serie vaak ziet, bijvoorbeeld op de klok, de parkeermeter, op je boodschappen bon of op een nummerplaat is dit waarschijnlijk een teken.

In het algemeen betekenen repetitieve getallen dat er nu iets goddelijks wordt geleid in je leven. Nummers die vaak worden herhaald, zijn:

 • Het getal 1, wat goddelijke timing betekent. Let op en de dingen evolueren precies zoals ze zouden moeten, dus ontspan en heb vertrouwen;
 • Het getal 4 betekent dat je engelen je nu omringen;
 • Het getal 5, die aangeeft dat er een verandering of overgang gaat plaatsvinden.

Numerologie kan je helpen bij het bepalen van de exacte betekenis van specifieke getallen en nummerpatronen.

Vlinders en Libellen
In de Victoriaanse tijd werden vlinders beschouwd als tekenen van geluk en zegeningen. Als een vlinder op een onverwachte manier of op een ongewone plaats je pad kruist, kan dit een teken zijn dat liefde en overvloed je kant op stromen. Vlinders zijn een teken van geluk en welvaart. Vlinders die ongewoon op je pad verschijnen, kunnen ook een bevestigend antwoord zijn op een vraag of gedachte die je hebt overwogen.
Libellen zijn vaak een boodschap om een actieve begeleider naar je bestemming te worden, om je te concentreren op de uitkomst die je wenst om die wens te laten uitkomen. Libellen herinneren ons eraan om aandacht te schenken aan wat we denken om niet de verkeerde dingen in ons leven aan te trekken met gedachten, die tegengesteld zijn aan onze verlangens. Libellen kunnen ook tekenen zijn van komende verandering en aanmoediging om verder te gaan op je pad van transformatie.

Kippenvel
Kippenvel of koude rillingen kunnen een bevestiging zijn van wat je denkt of voelt juist en waar is. Het gevoel van een kilte of een golf van energie die langs je ruggegraat loopt, kan ook een engelachtige oproep tot aandacht zijn.
Besteed aandacht aan wat erna komt, aan wat er om je heen gebeurt op dit moment. Dit is de manier van de engelen om te zeggen: “Dit is belangrijk! Focus! ” Kippenvel kan erop duiden dat je op de goede weg bent of dat je intuïtie over een onderwerp juist is.
Kippenvel of koude rillingen kunnen ook een aanwijzing zijn dat je engelen in de buurt zijn en over je waken.

Directe berichten
Voorbeelden van directe berichten zijn een bord op een billboard, een boek dat openvalt voor een relevante passage, een couplet in een nummer, een straatnaambord, een letterlijk teken dat voor je verschijnt waar de zin of boodschap een speciale betekenis voor je heeft en direct ingaat op de specifieke vraag of gedachte waar je om hebt gevraagd. Besteed veel aandacht aan je omgeving en je zult steeds vaker directe berichten tegenkomen. Deze tekens van engelachtige begeleiding zijn niet alleen geruststellend dat je engelen over je schouder meekijken, maar bieden ook de zeer specifieke en gedetailleerde begeleiding die nodig is om een richting te kiezen of een moeilijke beslissing te nemen met vertrouwen en zekerheid.

Lichtpuntjes of vlekjes
Aartsengelen laten zich ook vaak zien als lichtpuntjes, stipjes, bol of vlekjes op foto’s, film of direct. De aartsengelen hebben verschillende kleuren. De uitgang ‘el’ betekent God.

Aartsengel Betekenis Kleur
Ariel Leeuwin van God lichtroze
Azariel Hij die God helpt crème
Chamuel Hij die God ziet zacht / lichtgroen
Gabriël God is mijn kracht koper
Haniël Glorie van God blauwachtig wit
Jeremiël Genade van God donker paars
Jophiël Schoonheid van God diep roze
Metatron Begeleiding nieuwe tijdskinderen violet met zachtgroene strepen
Michaël Hij die op God lijkt kobalt blauw, paars of goud
Nathaniël Geschenk van God rood
Raphael God geneest smaragd groen
Raguël Vriend van God zachtblauw
Raziël Gods Geheimen regenboog
Sandalphon Broeder turquoise
Uriel Licht van God lichtgeel
Zadkiël Rechtvaardigheid van God diep indigoblauw

Solar Plexus
Je Solar Plexus-chakra (een paar centimeter boven je navel) is erg gevoelig voor energie. Het is waarom je intuïtie ook ‘gut instincts’ wordt genoemd. Je engelen sturen gewaarwordingen naar dit gebied om je te waarschuwen als iets niet helemaal klopt. Dit kan aanvoelen als misselijkheid, kramp, vlinders en zelfs lichte ongemakken.
Negeer deze gevoelens niet, let op wat er gebeurt als ze zich voordoen. Bijvoorbeeld, als je je telkens misselijk voelt als je in de buurt bent van een bepaalde persoon, dan is dat een teken dat er iets niet in orde is en dat je je bewust moet zijn en dienovereenkomstig moet handelen (zoals voorkomen dat je alleen bent met deze persoon).

Engelen begeleiding accepteren
Engelen zijn altijd bij je in de buurt en willen je door het leven helpen, maar je hebt de vrije wil om hun hulp te accepteren of af te wijzen. Engelen zullen niet ingrijpen zonder de toestemming van jou, behalve in gevallen van het voorkomen van fysieke schade. Vraag je engelen om een teken of bericht om je op je weg te helpen of als leidraad bij het nemen van een specifieke beslissing. Wanneer je een teken ontvangt, let op, luister en spreek dankbaarheid uit voor de boodschap. Hoe meer je bewust bent van en dank je voor de goddelijke communicatie, hoe frequenter je berichten en begeleiding van je engelen zult ontvangen. Hoe meer je contact maakt met je engelen en goddelijke leiding in je leven toepast, hoe vloeiender en vreugdevoller je leven zal worden.