Menu

Uitbreiding van het gazon ……

Goedemiddag, tuincentrum, wat kan ik voor u doen?
.U spreekt met Koos Dirkse, ik wil graag graszoden bestellen voor mijn gazon.
Dat kan, dan zet ik u op de lijst van bestellingen. Om hoeveel gaat het?
. Om één vierkante meter.
Dat is één rol.
. Oh, dat is makkelijk.
Wilt u de bestelling thuisbezorgd krijgen, of denkt u dat het in uw auto past.
. Ik kom met de auto van mijn vrouw, anders komt er zoveel aarde in mijn auto.
Zal ze blij mee zijn! Neemt u dan wel een vuilniszak mee om hem in te doen, anders zit zij met de rommel.
. Ja, dat zal ik doen.
Wilt u dat ik u op de hoogte houd wanneer de voorraad binnen is?
. Prima, wanneer verwacht u dat?
In de loop van de middag.

Twee uur later werd ik door dezelfde vriendelijke dame gebeld, dat de bestelling klaar stond en ik deze kon afhalen. Ik moest eerst langs de kassa om af te rekenen en daarna kon ik achter, bij de laadplaats, het bestelde afhalen.
Ik liep naar de kassa en trof dezelfde dame, die ik daarvoor aan de lijn had.

. Goedemiddag, ik kom mijn bestelling afhalen.
Oh ja het gaat om graszoden voor uw gazon.
. Klopt, het gaat om één vierkante meter.
Heeft u een vuilniszak bij u?
. Kijkt u eens!
Prima! Betaalt u alles ineens of termijnen?
. Ineens, hoeveel is het?
Twee euro en vijfenzeventig cent. Wilt u een BTW bon?
. Nee hoeft niet, want ik ben particulier.
Deze kassabon moet u tonen bij het afhalen, zodat u het juiste meekrijgt.

Ik stapte in de auto en reed naar de laadplaats. Inmiddels was de medewerker al omgeroepen via de intercom, dat er een klant aankomt voor een lading graszoden. Tussen twee grote opleggers parkeerde ik de auto bij het laadplateau. De vriendelijke medewerker bekeek lachend op de kassabon. Vervolgens pakte hij een vorkheftruc en haalde de pallet op met één graszode. Hij vroeg mij nog of de vering het zou houden en heeft de rol in de vuilniszak gedaan en keurig in de auto gelegd.

Ik vroeg: Vergt dit nog een bepaalde behandeling bij het leggen?
De grond wat losmaken en flink nat houden, ook na het leggen. En, ik raad u aan om de groene kant boven te houden…

Ik word te oud voor dit soort dingen…….